Majonezowo-musztardowy filet w paluszkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne,delikatne w smaku mięsko polecam na wspólny obiad z rodziną.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka (pojedyncze)
    przyprawa kebab-gyros
    2 jajka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    200 g paluszków solonych
    olej do smażenia

Majonezowo-musztardowy filet w paluszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i przekroić na połowę wzdłuż,natrzeć z obu stron przyprawą kebab-gyros,odstawić na 15 minut.
    Paluszki zmielić w maszynce.
    Resztę składników wymieszać w misce tak ,aby powstało jednolite ciasto,po czym zanurzać w nim mięso,a następnie panierować w zmielonych paluszkach.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy