Łosoś w panierce sezamowo-makowej

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny delikatny ,niskokaloryczny łosoś .

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś filet: 1 sztuka
    - sezam ziarna: 2 łyżki
    - mak: 1 łyżka
    - sól pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki

Łosoś w panierce sezamowo-makowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia kroimy w pałeczki ,prostokąty . Solimy do smaku . Doprawiamy pieprzem .
  • 2. Na talerzyk wsypujemy sezam i mak .mieszamy składniki . Pałeczki łososia obtaczamy w panierce przyciskając. Taką rybkę smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu .
  • 3. Podajemy ozdobione natką pietruszki i sałatą

Komentarze

Podobne przepisy