Łosoś jurajski w sosie śmietanowo-ziołowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sposób na soczystą i pełną smaku rybę.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty łososika jurajskiego, bez skóry
    mąka typ 00
    sól morska
    pieprz kolorowy

    300 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    4-6 szalotki
    łyżka masła
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2-3 listki laurowe
    pęczek ziół: koperek, szczypiorek, pietruszka
    sól morska
    pieprz kolorowy

Łosoś jurajski w sosie śmietanowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle szklimy szalotki pokrojone w ćwiartki. Mąkę mieszamy z solą i pieprzem kolorowym. W mące panierujemy płaty ryby i wrzucamy ją na patelnię. Rybę obsmażamy z obu stron, a następnie zalewamy śmietaną, posypujemy posiekanymi ziołami i dusimy 5 minut. Gotowy sos doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy