Łosoś jurajski w sosie śmietanowo-musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Kolejny pomysł na łososia jurajskiego w roli głównej.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 filety bez skóry łososia jurajskiego
    sól ziołowa
    mąka typ 00
    łyżka masła
    200 ml słodkiej wiejskiej śmietany
    łyżka musztardy dijon
    mieszanka suszonych warzyw i przypraw: starta marchewka, starty pasternak, posiekana w drobną kostkę cebula, starty korzeń selera, posiekane liście lubczyku, pieprz kolorowy, koperek, tymianek, liść laurowy, pokrojony w drobną kostkę por

Łosoś jurajski w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z solą ziołową. Rybę panierujemy w mące z przyprawami. Rybę obsmażamy na maśle. Śmietankę mieszamy z musztardą, zalewamy nią rybę. Filety posypujemy suszonymi warzywami. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

Porada: Przez zimę suszę na kaloryferze starte warzywa ułożone cienko na pergaminie, a potem używam domowych mieszanek do zup oraz sosów.

Komentarze

Podobne przepisy