Lodowiec

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto to jest bardzo pomysłowe a do tego proste w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
    2 galaretki dowolnego smaku
    2 łyżki kakao
    szklanka mleka
    szklanka cukru
    pół opakowania jasnego budyniu
    kostka masła

Lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopty maczamy w galaretce i układamy na kremie 1. Mleko zagotować i ostudzić. 2 żółtka utrzeć z cukrem i budyniem na puszystą masę. Wlać do mleka. Zagotować cały czas mieszając. Wystudzić i utrzeć z kostką masła. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Wystudzić. Ułożyć ściśle warstwę biszkoptów maczanych w galaretce. Przykryć ciemnym kremem. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów maczanych w galaretce po czym nałożyć jasny krem. Wierz wyrównać i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy