Lekko pikantna salsa z kiwi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moja rodzinka uwielbia grillować ryby szczególnie łososia, ta salsa idealnie pasuje do chrupiącej, aromatycznej rybki z grilla, lub białego grillowanego mięsa - polecam

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kiwi
    1 pomidor
    1 mała czerwona cebula
    1 żółta papryczka chilli
    Odrobina soku z limonki
    1 łyżka oliwy z oliwek

Lekko pikantna salsa z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Salsa z kiwi:

    pomidora sparzamy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do salaterki.

    Kiwi obieramy i kroimy w drobną kostkę dokładamy do pomidora. Cebulę i papryczkę chilli siekamy w drobną kostkę i przekładamy do salaterki.

    Salsę doprawiamy sokiem z limonki i polewamy odrobiną oliw, aby smaki mogły się połączyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy