Pikantna salsa

5 (163 ocen)

  • 5 min

Świetna ostra salsa, dobra do chipsów nachos oraz innych dań.

  • 5 min

Składniki:

  • - 200ml passaty pomidorowej
    - pół cebuli
    - oliwa z oliwek
    - granulowany czosnek
    - chili w proszku lub w płatkach
    - sól, pieprz

Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantna salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Passatę wlewamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Dolewamy odrobinę oliwy z oliwek. Wsypujemy dużą ilość chili, szczyptę granulowanego czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

Porady

Najlepiej przygotować ją wcześniej i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować