Lekkie łazanki wigilijne

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Lekkie łazanki to wersja z kapustą pekińską i pieczarkami

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kapusta pekińska: 0.5 sztuki
    - makaron łazanki: 120 gramów
    - cebula duża: 1 sztuka
    - olej słonecznikowy: 3 łyżki
    - Koncentrat pomodorowy: 1 łyżka
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią: 1 łyżeczka
    - pieczarki małe: 10 sztuk
    - sól i świeżomielony pieprz: 1 szczypta

Lekkie łazanki wigilijne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekkie łazanki wigilijne 1. Na rozgrzanym oleju (2 łyżki) zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać posiekaną kapustę pekińską, koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Dolać odrobinę wody i chwilę dusić.
  • 2. Łazanki ugotować w osolonej wodzie al dente.
  • Lekkie łazanki wigilijne 3. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju i usmażyć pod przykryciem małe pieczarki pokrojone na ćwiartki, doprawić solą i pieprzem. 3/4 pieczarek połączyć z łazankami i kapustą, pozostałą część pieczarek pozostawić do dekoracji. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy