Pierożki wigilijne

4.48 (174 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Z barszczykiem smakują wybornie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto francuskie 2 opakowania
    Jajka 2 szt.
    Pieczarki świeże 1 kg
    Cebula biała 1 szt.
    Mozzarella 2 kulki
    Ser żółty 10-15 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Pierożki wigilijne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ciasto rozłożyć na stolnicy i pokroić na kwadraty. Pieczarki, cebulę posiekać i usmażyć na maśle z przyprawami do smaku. Kłaść łyżką nadzienie na ciasto, położyć plasterek mozzarelli, złożyć na pół i dobrze zlepić. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym położyć plasterek żółtego sera i posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Podawać na Wigilię z czerwonym barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować