Ciasto francuskie 2 opakowania
Jajka 2 szt.
Pieczarki świeże 1 kg
Cebula biała 1 szt.
Mozzarella 2 kulki
Ser żółty 10-15 dag
Sól i pieprz do smaku
Masło do smażenia
Pierożki wigilijne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Ciasto rozłożyć na stolnicy i pokroić na kwadraty. Pieczarki, cebulę posiekać i usmażyć na maśle z przyprawami do smaku. Kłaść łyżką nadzienie na ciasto, położyć plasterek mozzarelli, złożyć na pół i dobrze zlepić. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym położyć plasterek żółtego sera i posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Podawać na Wigilię z czerwonym barszczykiem.
Komentarze