Lekka potrawka z kurczaka

0 (0 ocen)

Proste, szybkie i zdrowe :)

Składniki:

  • - 3 pojedyncze filety z kurczaka
    - kawałek większej główki kalafiora
    - kawałek większej główki brokuła
    - 1 duża marchew
    - sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy do dań włoskich
    - 100 ml rosołu
    - 100 g masła

Lekka potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Na patelni dużej z przykrywką lub dużym garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy kurczaka, obsmażamy chwilę i dorzucamy warzywa ( umyte, podzielne na małe różyczki a marchew pokrojona w plasterki) Dolewamy rosołu, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Można w międzyczasie podlać trochę wodą jak jest za mało płynów. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy