Leczo z cukinią i brązowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie i smaczne danie.

  • 60 min

Składniki:

  • pojedyńczy filet z piersi kurczaka (może być z indyka)
    młoda cukinia
    1 czerwona papryka
    1 marchew
    1 cebula
    2 -3 ząbki czosnku
    ok. 5 szt średnich pieczarek

    przyprawy:
    sól
    pieprz
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    koncentrat pomidorowy
    olej

    woreczek brązowego ryżu
    sól


Leczo z cukinią i brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane pieczarki kroję w plasterki. Resztę warzyw i mięso kroję w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę i pieczarki, dodaję filet. Chwilę podsmażam, następnie podlewam odrobiną wody. W dalszej kolejności dodaję marchew, przeciśnięty czosnek i paprykę. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną na koniec dodaję cukinię. W razie potrzeby podlewam odrobiną wody. Doprawiam koncentratem i przyprawami. Podaję z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy