Lasagne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszna i sycąca zapiekanka.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • pół kilograma mięsa mielonego z łopatki lub szynki
    puszka pomidorów
    1 cebula
    30 deko sera żółtego
    30 deko pieczarek
    makaron lasagna
    sól
    pieprz
    curry
    cukier
    ostra papryka
    olej do smażenia
    masło

Lasagne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać do tego pomidory z puszki i mięso mielone i doprawić do smaku. Wszystko gotować na wolnym ogniu około godziny aby zgęstniało. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, ułożyć płaty makaronu. Na makaron wyłożyć część masy mięsnej, przykryć kolejnymi płatami i tak powtarzać warstwy aż farsz się skończy. Na wierz posypać starty żółty ser. Zapiekać około godziny w 180 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy