Kurczak z czubricy

0 (0 ocen)

dzięki jogurtowi kurczak jest soczysty

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
    5 pieczarek,
    ½ małej cukinii,
    ½ cebuli,
    2 łyżki masła,
    kawałek sera typu feta,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    1 łyżeczka czubricy czerwonej,
    sól, pieprz

Kurczak z czubricy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę, dusimy do miękkości na maśle, doprawiając do smaku. Farsz układamy na środku fileta, zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami. Jogurt mieszamy z czubricą, smarujemy dokładnie roladkę ze wszystkich stron. Przekładamy do formy żaroodpornej, pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy