Kurczak w papilotach

0 (0 ocen)

Jest to ulubione danie mojej córeczki

Składniki:

  • -4 piersi z kurczaka
    - 8 plasterków słoniny lub surowego boczku
    - 50 dag pomidorów
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka oregano, i tymianku
    - 3 łyżki natki pietruszki
    - 3 łyżki oleju
    - sól, pieprz

Kurczak w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć podzielić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek i dusić na małym ogniu ok 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natka pietruszki z ryżem lub ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy