Kurczak po meksykańsku

0 (0 ocen)

Filet z kurczaka duszony w pikantnym sosie z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomidorami

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    puszka krojonych pomidorów
    2 łyżki oleju
    2 łyżki śmietany
    sól
    papryka ostra i słodka
    biały pieprz

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
    Na głębokiej patelni rozgrzać olej, przesmażyć mięso na rumiano, dodać pół szklanki wody, przykryć, dusić 5 minut.
    Dodać pomidory z puszki i na malutkim ogniu zostawić aż się rozpadną, a mięso będzie miękkie, dołożyć też śmietanę.
    Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy, fasolę dodatkowo przepłukać na sitku, dodać do sosu, chwilę pogotować.Przyprawić do smaku, potrawa powinna być dość ostra.
    Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy