Kurczak po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kurczak chyba każdemu znany

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka 1 pierś podwójna
    mieszanka warzyw chińska pół opakowania
    makaron ryżowy 0,5 paczki
    przyprawa do kurczaka 5 smaków
    sos słodko kwaśny wg uznania

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w paski lub kostkę. Podsmażyć na rumiano na oleju. Posypać przyprawą i solą i pieprzem.
    Dodać do tego mrożone warzywa i dusić.
    Jak warzywa zaczną mięknąć to polać sosem słodko kwaśnym.
    Makaron zalać wrzątkiem na kilka minut. I gotowe.

Porady

Podawać z dodatkową porcją sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy