Kurczak marynowany w wędzonej papryce i cukrze trzcinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rewelacyjny i smaczny pomysł na marynatę do kurczaka. Smak okazał się hitem. Przygotowane w ten sposób mięsko możecie wykorzystać do sałatek, domowych fast foodów czy po prostu jako danie główne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z piersi kurczaka
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka wędzonej czerwonej papryki
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa

Kurczak marynowany w wędzonej papryce i cukrze trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym, wędzoną czerwoną papryką, suszonym lubczykiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką. U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy.

Komentarze

Podobne przepisy