Kuleczki z mięsa mielonego otulone plasterkiem wędzonego boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Oryginalne ciekawe danie, dodatek do sosów ale tez makaronów czy sałatek

  • 30 min

Składniki:

  • 70dag mięsa mielonego
    jajko
    10 plastrów boczku
    garść bułki tartej
    2 łyżki oleju
    sół,pieprz

Kuleczki z mięsa mielonego otulone plasterkiem wędzonego boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso połączyć z bułką tartą jajkiem. Dokładnie połączyć. Doprawić solą oraz pieprzem.
    2. Z masy mięsnej formować kulki które następnie owinąć plastrem boczku. W ten sam sposób potraktować pozostałe kuleczki.
    Tak przygotowane obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Porady

Do masy mięsnej można dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę konserwową bądź świeżą. Wzbogaci ona smak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy