Kukurydziane naleśniki z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
1. Jajka dodaj do miski dodaj szczyptę soli i pół szklanki mleka i zmiksuj na pienistą masę.
2. Do pienistej masy dodaj mąkę i cały czas miksując dodawaj mleka – tyle by uzyskać lejące ciasto.
3. Na patelni posmarowanej tłuszczem smażymy cienkie naleśniki na złoty kolor z oby dwóch stron
4. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju , dodajemy mięso mielone, dodajemy : 2 większe szczypty soli, 2 większe szczypty pieprzu, po 1 łyżeczce słodkiej papryki i czosnku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki i majeranku wymieszać. Smażyć ok 10 minut.
5. Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy i mieszając smaż jeszcze około 7 minut.
6. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce na plasterki, pora umyj i pokrój w pół plasterki. Warzywa dodaj mięsa. Podlej 1/2 szkl wody i duś aż warzywa stana się miękkie około 10 minut
7. Farsz nałóż na naleśniki i zawiń je tak jak lubisz :-))
Komentarze