Krupnik z grochem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna , pożywna zupa

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 l bulionu wołowego

    50 dag kiełbasy myśliwskiej pokrojonej w pół plastry

    4 łyżki suszonego grochu w połówkach

    4 ziarna ziela angielskiego

    4 ziemniaki

    2 marchewki

    200 g kaszy jęczmiennej

    2 łyżki majeranku

    sól , pieprz , vegeta śródziemnomorska

Krupnik z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać kiełbasę , groch i ziele angielskie .

    Gotować na wolnym ogniu ok. 50 minut .

    Dodać obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew .

    Doprawić majerankiem i gotować kolejne 10 minut .

    Dodać kaszę , gotować kolejne 20 minut , od czasu do czasu mieszając .

    Doprawić solą , pieprzem i vegetą śródziemnomorską .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy