Krupnik

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa jest pyszna, zdrowa i szybka w zrobieniu zupa

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki :
    - 4 marchewki
    - 1/2 selera
    - 3 pietruszki
    - 7 ziemniaków
    - 2 łyżeczki masła
    - 2 łyżki śmietany
    - 40 dkg łopatki lub innego mięsa
    - koperek
    - 1/2 pora
    - 3 liście laurowe
    - 5 ziarenek ziela angielskiego
    - pieprz
    - sól

Krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić w średnią kostkę. Zalać 1,5 litra wody, dołożyć ziele angielskie i liść laurowy. Gotować 20 minut.
  • 2. Marchewki, seler, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por posiekać na półplasterki. Następnie dodać warzywa do zawartości garnka oraz starannie wymieszać. Kaszę opłukać na sicie, po czym dodać do zupy. Gotować około 20 minut.
  • 3. Dodać masło. Zupę doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i koperek. Wszyskie delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy