Ciasto krówkowa słodycz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników na stolnicy zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Każdą część ciastarozkładamy dwóch jednakowych, wyłozonych papierem i wysmarowanych blaszkach. Pieczemy każdy placek 10 minut w temperaturze 170 stopni. Pozostawiamy do wystygnięcia.
2. Masa:
Margarynę ucieramy do białości z cukrem pudrem, a nastepnie dokladamy po łyżce kremu krówkowego
3. Wierzch :
Margarynę rozpuszczamy z krówkami.
4. Ciasto smarujemy kremem krówkowym, przykrywamy drugim plackiem, , na wierzch rozsmarowujemy mase krówkową , posypujemy prazonymi orzeszkami.Schładzamy.-.Smacznego.
Porady
zamiast masy na wierzch mozna uzyc gotowej masy krówkoewj lub karmelowej.
blacha 28 na 23 cm.
Komentarze