Krokiety

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Tradycyjne krokiety z pieczarkami, najlepsze:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - CIASTO:: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - mleko: 2 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta

    - FARSZ:: 1 sztuka
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - cebula: 3 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - PANIERKA:: 1 sztuka
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - żółtka surowe: 3 sztuki

Krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:

    Wszystko razem zmiksować. Smażyć naleśniki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, doprawić. Smażyć ok. 20 min na małym ogniu, często mieszając. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w "Kopertę".
  • 3. Krokiety obtaczać w żółtku, a następnie w bułce tartej. Smażyć ok. 6min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy