Krewetki z imbirem, kolendrą i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Są delikatne i smakują .. sami się przekonajcie:)

  • 10 min

Składniki:

  • Opakowanie krewetek (ja użyłam 465 g krewetek Grenlandzkich w skorupkach)
    4 posiekane ząbki czosnku
    chili
    sok z pomarańczy wraz ze skórką startą na małych oczkach
    mielony imbir
    ziarenka kolendry utarte w moździerzu
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek

Krewetki z imbirem, kolendrą i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i oczyszczone krewetki polewam sokiem z pomarańczy i obtaczam w jej startej skórce. Zostawiam na 5 minut. Po tym czasie obtaczam w przyprawach.
    Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy oliwki 3-4 minuty. Ważne, żeby ich nie przeciągnąć – będą gumowe.

    Polecam z białym winem:) – smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy