Krem z dyni z imbirem i pomarańczą

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Jesienny smak.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g dyni ( zważonej ze skórą)
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka startego świeżego imbiru
    sól i pieprz
    sok z 1 pomarańczy
    starta skórka z 1 pomarańczy
    śmietana 30% (do dekoracji)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z dyni z imbirem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę dynię oraz imbir. Dolewamy sok z pomarańczy i gotujemy od czasu do czasu mieszając. Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z pomarańczy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą, pieprzem.
    Gdy dynia zrobi się miękka, zdejmujemy z gazu i miksujemy całość blenderem. Krem dekorujemy śmietaną 30%.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować