Łosoś z imbirem, kolendrą i sokiem z limonki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 2 osób

Imbir, kolendra, sok z limonki i papryczka chilli nadaje rybie bardzo egzotyczny, wręcz orzezwiający smak.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ok. 500 g fileta z łososia
    kawałeczek świeżego imbiru
    sok z limonki
    2 ząbki czosnku
    papryczka chilli
    pęczek kolendry
    przyprawa ziołowa do ryb
    sol himalajska
    pieprz cytrynowy
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś z imbirem, kolendrą i sokiem z limonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z łososia umyć, osuszyć i rozkroić na pół. Następnie włożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem cytrynowym i przyprawą ziołową do ryb. Kolejno polać sokiem z limonki. Dodać pokrojone papryczkę chilli, czosnek i kolendrę. Przykryć i odstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. 2. Na gorącą patelnie dać masło klarowane, położyć kawałki łososia, polać marynatą w której była ryba. Na wierzch łososia wyłożyć po parę plasterków imbiru. Dusić pod przykryciem ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować