Kremowy pasztet z kurczaka

0 (0 ocen)

Mój pierwszy pasztecik :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • 200 g piersi z kurczaka
    2 jajka
    150 g marchewki
    10 g żurawiny
    pół łyżeczki skórki z cytryny
    sól, pieprz, tymianek itp. do smaku

Kremowy pasztet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczak i marchewkę ugotować do miękkości, a następnie zmiksować blenderem na puree, przyprawić. Dodać żółtka, żurawinę i skórkę, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 40 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Podawać z mieszanką sałat, warzywami i oliwą z oliwek. Smacznego! (inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy