Kremowa zupa brokułowo-ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

To niecodziennie połączenie zaowocowało znakomitym twistem smakowym.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    Około 1,5 litra bulionu drobiowego
    1 mały brokuł
    3 średnie ziemniaki
    1/3 korzenia selera naciowego
    1 korzeń pietruszki
    1 szklanka pokrojonych ogórków kiszonych
    ¾ szklanki śmietany 30%
    Sól, pieprz

Kremowa zupa brokułowo-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła umyj, podziel na mniejsze kawałki i przełóż do garnka. Ziemniaki, korzeń selera, pietruszkę obierz i pokrój drobno i dodaj do brokuła razem z ogórkami kiszonymi. Zalej bulionem i gotuj około 20 minut , aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie zblenduj całość. Dodaj gdy lekko przestygnie śmietanę, przypraw solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy