Zupa brokułowo-selerowa

5 (182 ocen)

Przepyszna, delikatna i przede wszystkim zdrowa zupa. Łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 średni brokuł
    1 mały seler (ew. pół dużego)
    5 średnich ziemniaków
    3 ząbki czosnku
    2l wody
    sól, pieprz, ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół Dary Natury)
    1-2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa brokułowa

Zupa brokułowo-selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i seler obrać, pokroić w kostkę, gotować ok. 15 min. Brokuł podzielić na różyczki, dodać do gotujących się warzyw, gotować następne 15-20 min. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia. Zupę zmiksować w blenderze. Można zabielić śmietaną. Podawać z gotowanym na twardo jajkiem.

Porady

Można też podawać z kiełbaską i jajkiem, wówczas zupa smakuje podobnie do żurku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować