Krem z marchewki

0 (0 ocen)

  • 40 min

delikatny krem marchewkowy

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg marchwi
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 litr bulionu warzywnego
    łyżeczka imbiru
    sól, pieprz
    szklanka śmietanki

Krem z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej i dodać pokrojone cebule.
    Smażyć do zeszklenia, dodać posiekany czosnek.
    Wrzucić pokrojone w plasterki marchewki oraz imbir.
  • 2. Zalać bulionem warzywnym , od momentu zagotowania zmniejszyć moc palnika i gotować zupę do miękkości marchwi - około 25 minut.
  • krem marchewkowy 3. Zupę zmiksować blenderem na krem, jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Wlać śmietankę i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy