Krem z cebuli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 8 osób

Szybka w przygotowaniu zupa krem.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Zupa:
    Mrożonka włoszczyzna paski Hortex (450g)
    2 litry zimnej wody
    2 kostki rosołowe
    2 serki topione (200g)
    1/3 szklanki słodkiej śmietanki 12%
    4 cebule
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku

    Grzanki:
    1 bułka pszenna
    tłuszcz do smażenia

Krem z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wywar 1. Włoszczyznę dodać do wody, zagotować, wrzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości ok 20 min.
  • smażenie cebuli 2. Cebulę obrać, pokroić w piórka i przysmażyć na tłuszczu.
  • cebula 3. Cebulę dodać do wywaru, zmiksować.
  • dodac śmietanę 4. Serki topione rozmieszać w słodkiej śmietance, zahartować wywarem i wlać do zupy, zagotować i doprawić do smaku.
  • grzanki 5. Grzanki: bułkę pokroić w kostkę, dodać na rozgrzany tłuszcz i ususzyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy