"Kotlety schabowe" z selera

  • wyświetlono: 945 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Smaczna alternatywa dla mięsnych kotletów

Magdalena Bury
  • 30min

Składniki

1duży seler
bułka tarta
2jajka
mąka
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

"Kotlety schabowe" z selera

  • 1. Selera obieramy i kroimy na plasterki grubości około 2 cm.Obgotowujemy je 10-15 minut.Odcedzamy i wycieramy ręcznikiem papierowym.Następnie traktujemy jak kotlety schabowe czyli przyprawiamy,obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej.Smażymy na patelni do brązowego koloru.Podajemy jak zwykłe kotlety z ziemniakami i sałatką lub jako przystawkę czy przekąskę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyselerbez mięsadietetycznewegetariańskieszybkie

Komentarze

Podobne przepisy

SCHABOWE Z MORTADELI Z SEREM

Dodane przez: JOANNA 55a

SCHABOWE Z MORTADELI Z SEREM

Za czasów komuny to był rarytas,...

Matjasy na grzankach z selera

Dodane przez: 2milutka

Matjasy na grzankach z selera

Śledzie to nie tylko sałatka, czy...

Domowa ćwikła z dodatkiem selera

Dodane przez: bienpyt

Domowa ćwikła z dodatkiem selera

Idealny dodatek do sztuki mięsa,...

rolada z kotletów schabowych

Dodane przez: capri

rolada z kotletów schabowych

Fajny i bardzo smaczny pomysł na...

Zimowa surówka z selera

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Zimowa surówka z selera

Idealna surówka na zimę, nie tylko...

frytki z selera

Dodane przez: Mena

Frytki z selera

Zaskakujące w smaku i niesamowite...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE