Kotlety wieprzowe z białą kapustą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kotlet schabowy z dodatkiem słodkiej kapusty ukoi największy głód.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 kotlety ze schabu
    4 jabłka,
    1/2 kg kapusty białej
    1 cebula,
    2 łyżki miodu prawdziwego,
    4 łyżki masła
    olej do smażenia,
    pietruszka suszona,
    sól do smaku,
    pieprz czarny do smaku,
    zioła prowansalskie

Kotlety wieprzowe z białą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety wsadzamy do woreczka foliowego i lekko rozbijamy.
    Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Odkładamy do lodówki.
    Szatkujemy kapustę.
    Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebule, dodajemy kapustę. Mieszamy.
    Podlewamy pół szklanki wody.
    Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki.
    Smażymy na drugiej patelni na miodzie.
    Przekładamy do kapusty.
    Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
    Na wierzch kładziemy usmażone kotlet i przykrywamy odrobiną kapusty.
    Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy