Kotlety mielone z pieczarkami i sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z pieczarkami i sosem pieczarkowym

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 bułka namoczona w mleku
    1jajko
    1 cebula usmażony na maśle
    Czosnek
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Sol
    Pieprz
    Bułka tarta
    Olej
    Sos:
    500g pieczarek
    Cebula
    1/2 szkl Śmietana 30 lub 18
    Natka

Kotlety mielone z pieczarkami i sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułka, dodać usmażony cebulę, czosnek, jajko, przyprawy wyrobić
    Cebulę usmażyć, dodać pokrojone pieczarki, i podsmażyć. Podzielić na dwie części.
    Jedna część zalać wodą i gotować, na koniec dodac śmietankę i pietruszkę. Druga część dodawać na porcje mięsa i zlepiać kotlety, obtoczyć w bułce tartej usmażyć na złoty kolor

Porady

Podawać z kaszą lub ziemniakami i surowka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy