Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne drobiowo-wieprzowe mielone kotlety w panierce kukurydzianej. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego,
    250 g mięsa mielonego wieprzowego,
    2 jajka,
    2 łyżki panierki kukurydzianej,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka majeranku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    około szklanki panierki kukurydzianej do obtaczania,
    olej do smażenia.

Kotlety mielone w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, przyprawy, 2 łyżki panierki kukurydzianej i dokładnie mieszamy.
    Formujemy z mięsa kuleczki wielkości mandarynki i lekko spłaszczamy.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Kotleciki obtaczamy w panierce kukurydzianej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy