Kotlety kalafiorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotleciki kalafiorowe są bardzo smaczne i zdrowe. Smakują dorosłym i dzieciom.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kalafior średniej wielkości
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    mały pęczek koperku

    oraz:
    bułka tarta do obtoczenia

Kotlety kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Dokładnie rozgnieść widelcem, wbić jajka, wsypać bułkę tartą i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Uformować płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy