Kotlet schabowy w panierce z suszonej kani

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wygląda jak tradycyjny schabowy, ale smakiem zaskakuje.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego
    jajko
    mąka krupczatka do panierowania
    sól
    pieprz
    10 kapeluszy ususzonej kani
    masło klarowane do smażenia

Kotlet schabowy w panierce z suszonej kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie przekładamy do malaksera i chwilę miksujemy, do uzyskania konsystencji grubej bułki tartej.

    Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, a następnie jajku i zmiksowanej kani.

    Kotlety smaży na rumiano z obu stron. Podajemy jak tradycyjne z ulubioną surówką i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy