kotleciki z wątróbki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

kotleciki smakują jak mielone :0 bardzo dobre- delikatne, wykwintne.

  • 60 min

Składniki:

  • Pół kg watróbki wieprzowej, 2 jajka, bułka tarta, sól pieprz; 2 cebule, 2 zabki czosnku, majeranek, gałka muszkatułowa, koperek
    Torebka mieszanki warzywnej mrożonej, olej do smazena

Kotleciki z wątróbki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Watróbke umyc osuszyć i zmielic w maszynce na drobnym sitku.dodać jajka, pokrojona drobno cebule, czosnek, 3 łyżki bułki tartej, przyprawy.Wyrabiamy na gładką masę.na patelni rozgrzewamy olej panierujemy w bulce kotleciki i smazymy z obu stron.
    Pokrojone w kawalki warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju .Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy