300 g mięsa mielonego z piersi kurczaka (lub inne)
1-2 jajka
bułka tarta
czerstwa bułka do rozmoczenia
sól, pieprz
pół cukinii
pół papryki czerwonej
kilka plasterków żółtego sera
olej do smażenia
Kotleciki z cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj mielone kotleciki: mięso wymieszaj z jajkiem, rozmoczoną bułką, przyprawami i obtocz w bułce tartej. Uformuj płaskie kotlety.
Smaż na oleju do złocistego koloru
2.Cukinię pokrój w kostkę a paprykę w kwiatki. Cukinię przesmaż na odrobinie oleju.
3.Usmażone kotlety udekoruj cukinią i kwiatkiem z papryki. Całość przykryj plasterkiem żółtego sera. Podgrzewaj kotlety na suchej patelni na małym ogniu pod przykrywką aż do roztopienia się sera.
Komentarze