Kotleciki ryzowe w chrupiącej panierce!

0 (0 ocen)

To inny sposób na kotleciki ryżowe !!!

Składniki:

  • Kotleciki ryżowe
    2 woreczki ryżu
    2 jajka
    10 dag szynki wędzonej
    10 dag sera żółtego
    Pieprz
    Sól
    Olej do smażenia
    Duża ostra cebula
    Bułka tarta
    Panierka
    Mąka ok. 1 szkl
    2 jajka
    Mleko lub śmietanka

Kotleciki ryzowe w chrupiącej panierce! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1.Ryż ugotować w osolonej wodzie , szynkę, ser i cebule pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na tarce.
    Dodać jajka Sól i dosyć dużą ilość pieprzu oraz bułkę tartą.
    2, Wszystko razem wymieszać, uformować kuleczki ( gdy będą się rozchodzić w dłoniach dodać jeszcze trochę bulki tartej).
    3, Panierka .Wszystkie składniki ze sobą połączyć, ciasto musi mieć gęściejszą konsystencje niż na naleśniki. W razie potrzeby dodać mąki albo rozcieńczyć mlekiem.
    4, Kuleczki maczać w cieście, wyjąc za pomocą łyżki . wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć na zloty kolor.



Porady

Lepiej urzyć smietanki w tedy ciasto jest bardziej chrupiące!

Komentarze

Podobne przepisy