Kotleciki rybne z surówką pekinką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie , smaczne i zdrowe.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag dowolnej morskiej ryby ( rozmrożonej )
    1 jajko
    kilka gałązek natki pietruszki
    kilka liści kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 cebula
    3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól i pieprz
    vegeta
    szczypta cukru
    szczypta kwasku cytrynowego
    olej do smażenia
    bułka tarta

Kotleciki rybne z surówką pekinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozmrażamy rybkę . 1. Rozmrażamy rybkę na sicie . Musi być dobrze odsączona .
  • Mielimy wszystkie składniki. 2. Mielimy rybkę z połówką cebuli i natką . Dodajemy jajko i przyprawiamy solą , pieprzem i odrobina vegety .
  • Wyrabiamy masę . 3. Dodajemy bułkę tartą aby powstała masa z której można uformować kotleciki.
  • Panierujemy w bułce tartej. 4. Kotleciki panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju .
  • Składniki surówki. 5. Kapustę i 1/2 cebulki kroimy w paseczki . Dodajemy startą marchewkę oraz śmietanę lub jogurt . Przyprawiamy solą , pieprzem , szczyptą kwasku cytrynowego oraz cukrem do smaku .

Porady

Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy