Kotleciki cukiniowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Postanowiłam urozmaicić zwykły smak kotletów, dodając do nich cukinię. Wyszły bardzo smaczne. Ciężko się zorientować że nie są tylko z mięsem.

  • 60 min

Składniki:

  • - 200 g mięsa mielonego
    - 200 g cukini
    - 1 jajko
    - ½ suchej bułki
    - ½ szkl. bułki tartej+ bułka tarta do obtoczenia
    - 3 ząbki czosnku
    - ½ średniej cebuli
    - sól, pieprz, vegeta
    - olej do smażenia

Kotleciki cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i pozostaw na kilka chwil do puszczenia soku. Bułkę namocz. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę drobno pokrój. Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj odciśniętą cukinię, czosnek, cebulę, jajko, odciśnietą z wody bułkę, ½ szkl. bułki tartej i przypraw do smaku. Dokładnie wyrób na gładką masę. Formuj kotleciki i obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, z obydwu stron, na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy