Koreczki makaronowe

  • wyświetlono: 353 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Apetyczne koreczki, które będą hitem każdego przyjęcia!

PaniMISIOWA
  • 15min

Składniki

1 szklanka makaronu kolanka
300 g sera żółtego gouda
12 jajek przepiórczych

4 parówki drobiowe

sos tatarski
pomidor
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Koreczki makaronowe

  • 1.
    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy). Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach około 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Do smaku delikatnie solimy i pieprzymy.
    Na wykałaczki nabijamy kolejno: połówkę jajka, 2 kolanka makaronowe, ser żółty, parówkę. Koreczki podajemy z sosem tatarskim i świeżym pomidorem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilkonkurs_kreatywny6

Komentarze

Podobne przepisy

image-1eoepor

Dodane przez: paolineczka

Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy

Babeczki z masą z selera i pomarańczy...

image-299r6n7

Dodane przez: moniczkaala

Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym...

Portobello nadziałam batatami i...

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

image-15teo1b

Dodane przez: in-humility

KRĄŻKI CEBULOWE

Krążki cebulowe to pyszna i lekka...

image-0ndudig

Dodane przez: in-humility

BRUSCHETTA

Aromatyczne, błyskawiczne grzanki...