Koreczki makaronowe

  • wyświetlono: 364 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Apetyczne koreczki, które będą hitem każdego przyjęcia!

PaniMISIOWA
  • 15min

Składniki

1 szklanka makaronu kolanka
300 g sera żółtego gouda
12 jajek przepiórczych

4 parówki drobiowe

sos tatarski
pomidor
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Koreczki makaronowe

  • 1.
    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy). Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach około 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Do smaku delikatnie solimy i pieprzymy.
    Na wykałaczki nabijamy kolejno: połówkę jajka, 2 kolanka makaronowe, ser żółty, parówkę. Koreczki podajemy z sosem tatarskim i świeżym pomidorem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilkonkurs_kreatywny6
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą

Dodane przez: czarrna

Jajecznica z kiełbasą

Jeśli mam wolne przedpołudniu,...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...