Kopytkowe bułeczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bułeczki z ciasta na kopytka

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    30 dkg mąki
    1 jajko
    garść mąki ziemniaczanej
    czerwona cebula lub pieczarki lub kapusta
    słonecznik

Kopytkowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrabiamy i formujemy kulki, następnie spłaszczamy je dłońmi i nakładamy farsz. Tu zaczyna się inspiracja. Ja usmażyłam konfiturę z czerwonej cebuli i miodu, a innym razem nafaszerowałam bułeczki farszem kapuściano-pieczarkowym. Wierzch posmarowałam roztrzepanym białkiem i posypałam ziarnami słonecznika.
    Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 st na 45 min

Porady

Bułeczki można jeść same, ale też z sosem lub dowolnym dipem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy