kopytka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

prosty sposób na zdrowe żywienie rodziny

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków ugotowanych
    opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego
    1 jajko
    2 szkl mąki ( mąki w zależności od rodzaju ziemniaków)+ mąka dla podsypania
    sól do smaku

    1/2 kostki masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki bułki tartej

Kopytka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki ugotować i rozetrzeć lub przepuścić przez praskę. do letnich ziemniaków dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
    wałkować rulony i ciąć na 2 cm kawałki. wrzucać na wrzącą wodę i gotować aż do wypłynięcia. podawać z masełkiem.

    rozpuść masło w rondelku w dodaj pokrojony czosnek. chwilę podduś. następnie dodaj bułkę tartą i minutę podsmaż. tak przygotowanym masłem polewaj kopytka.

    smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy