Kopytka z bazyliowym pesto

0 (0 ocen)

  • 20 min

Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 3 – 4 łyżeczki Pesto
    60 dag ziemniaków
    ¾ szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    Szczypta soli

Kopytka z bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować gdy wystygną zmielić w maszynce. Połączyć z mąką, pesto, jajkiem i solą. Zagnieść gładkie miękkie ciasto. Podzielić na dwie części. Z każdej zrobić dość cienki wałek. Kroić ukośnie na zgrabne kluseczki. Gotować w posolonym wrzątku ok. 2 minut od wypłynięcia. Podawać polane masełkiem i przybrane łyżeczką Pesto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy