Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

  • wyświetlono: 728 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Konfitura wielowocowa, najbardziej przypadała do gustu najmłodszym członkom rodziny:)

czekoladka

Składniki

1,2 kg jagód,
1,2 kg malin,
1,2 kg truskawek,
2,5 kg cukru,
cukier waniliowy,
3 op. żel-fix do dżemów.

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

  • 1. Owoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Następnie całość zagotować, dodać cukier waniliowy i żel-fixy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Następnie dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić i odstawić do wystudzenia.

Porady

Ja użyłam więcej cukru i dżem wyszedł mocno słodki, dlatego w przepisie podaję mniej cukru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakidżem

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura wiśniowo-malinowa

Dodane przez: czekoladka

Konfitura wiśniowo-malinowa

Uwielbiam eksperymenty w kuchni,...

Konfitura truskawkowo agrestowa

Dodane przez: mysza75

Konfitura truskawkowo-agrestowa

Konfitura o lekko kwaskowym smaku.Będzie...

Konfitura truskawkowa z białą czekoladą

Dodane przez: edytaha

Konfitura truskawkowa z białą czekoladą

Truskawki i czekolada to idealne...

image-0i5ne9p

Dodane przez: paolineczka

Konfitura truskawkowa z lawendą

Coś dla wielbicieli lawendy i truskawek....

Konfitura truskawkowa z nasionami chia

Dodane przez: Cukiereczek

Konfitura truskawkowa z nasionami chia

Ta konfitura jest ekspresowa w...

Truskawkowo-Waniliowe Konfitury

Dodane przez: MadzikForever

Truskawkowo-Waniliowe Konfitury

Przepis wymyśliłam gnana potrzebą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE