Kolorowe ziemniaki z patelni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Często je robię, bo w pół godziny obiad jest gotowy. Bardzo apetycznie wygląda i wspaniale smakuje.

Składniki:

  • 75 dag ziemniaków
    15 dag mrożonego groszku
    3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
    6 łyżek oliwy
    2 ząbki czosnku
    gałązka rozmarynu
    sól
    pieprz

Kolorowe ziemniaki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe ziemniaki z patelni 1. Groszek rozmrażamy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy, większe kroimy na ćwiartki.
  • Kolorowe ziemniaki z patelni 2. Papryki myjemy, przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski.
  • Kolorowe ziemniaki z patelni 3. Ziemniaki smażymy na oliwie 8-10 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  • Kolorowe ziemniaki z patelni 4. Dodajemy warzywa i posiekany czosnek. Mieszamy i smażymy 5-10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy rozmarynem. Ziemniaki są świetne do różnych mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy