Kolorowe talarki w jogurtowym dressingu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sycąca sałatka z młodych ziemniaków, buraczków i szczypiorku.

  • Łatwy

Składniki:


  • - młode ziemniaki: 6 sztuk
    - buraki czerwone: 5 sztuk
    - ogorki korniszony: 6 sztuk
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - cebula: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - ocet balsamiczny: 2 łyżki
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty

Kolorowe talarki w jogurtowym dressingu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z młodych ziemniaczków i buraków 1. Ziemniaki i buraki w skórkach ugotować osobno w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu zdjąć skórkę i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w drobną kostkę a szczypiorek drobno posiekać. Buraki skropić octem balsamicznym. Układać na przemian na talerzu buraki, ziemniaki i pokrojone w plasterki korniszony. Posypać cebulą. Polać wymieszanym dressingiem z majonezu i jogurtu. Na koniec posypać pieprzem i szczypiorkiem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy