Kociołek meksykański

  • wyświetlono: 884 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wyśmienita uczta dla osób ceniących intensywny smak potraw.

Irmina
  • 60min

Składniki

50 dkg mięsa wieprzowego
3 duże cebule
czosnek
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
3 pomidory
3 czerwone papryki
1 papryczka chili
3 marchewki
koncentrat pomidorowy
bazylia, oregano, tymianek, zioła prowansalskie
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz, wegeta

Sposób przygotowania przepisu:

Kociołek meksykański

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki, cebulę w kostkę, posiekany czosnek i podsmażyć. Gdy mięso się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę, podlać wszystko wodą i dusić.
  • 2. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, odsączoną fasolę czerwoną i kukurydzę. Doprawiamy wszystko przyprawami. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. I dusić jeszcze 10 minut.

Porady

Można serwować z ryżem lub frytkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowemoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Kociołek rosyjski

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kociołek rosyjski

Bardzo sycące smaczne danie, które...

Wiejski kociołek

Dodane przez: bogusia82

Wiejski kociołek

Kociołek jest smacznym i pożywnym...

Marokański kociołek

Dodane przez: rena123

Marokański kociołek

Kociołek to potrawa jednogarnkowa,...

Ognisty kociołek

Dodane przez: 2milutka

Ognisty kociołek

Aromatyczne pełne pikantnych smaków...

kociołek

Dodane przez: viki2903

Kociołek rozmaitości

danie jednogarnkowe warzywno mięsne

Fasolowy kociołek

Dodane przez: 2milutka

Fasolowy kociołek

Kociołek fasolowy to jednogarnkowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE